
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i filety z pomarańczy.
Filety z pstrąga naciąć na krzyż od strony skóry. Usmażyć z jednej strony na oleju. Pod koniec smażenia na patelnię wrzucić masło. Na kilka ostatnich sekund przewrócić rybę skórą do góry. Przełożyć na drugi talerz.
Na patelnię po smażeniu ryby wlać sok z pomarańczy i ocet winny. Wymieszać. Wrzucić kilka liści sałaty rzymskiej, podgrzewać aż zmieknie.
Sałatę rzymską wyłożyć na talerz z pozostałymi sałatami, pomidorkami oraz filetami z pomarańczy. Polać sosem z patelni. Na wierzchu położyć usmażonego pstrąga. Podawać od razu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem fascynacja lekką kuchnią śródziemnomorską! Ewa przyrządzi szybki...
W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...
Z delikatnym purée;-)
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...
Z kociołka!