Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Czekoladowe mini-serniczki

Opis przygotowania

Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpu¶cić w k±pieli wodnej.

Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzon± czekoladę. Zmiksować. Wmieszać m±kę. Masę czekoladow± wlać do połowy foremek na muffinki.

Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz mi±ższem z laski wanilii. Masę serow± nałożyć na masę czekoladow±.

Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.

Wypestkowane wi¶nie zasypać cukrem i ugotować. Dodać m±kę ziemniaczan±, rozprowadzon± w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wi¶ni, szybko wymieszać i zagotować.

Przestudzone muffinki wyj±ć z foremek, na talerzyku polać sosem wi¶niowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 190
Ewa gotuje - odc. nr 190

Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...

 

Podobne przepisy

Miodownik

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gor±c± wod± na sztywny krem. D ...

Kurczak limonkowy z sals±

Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...

Ciasto pełne ¶liwek

Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (¶rednica 26 cm). ...

Czekoladowe serce i czekoladowe muffinki

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...

Wróć do listy przepisów