Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pucharki z galaretką i bezami

Opis przygotowania

Przygotować kilka różnokolorowych galaretek. Przelać do miseczek i odstawić do zastygnięcia. Następnie pokroić na kawałki lub zrobić kulki (łyżeczką do wycinania z jabłek gniazd nasiennych). Wraz z pokruszonymi bezami przełożyć do pucharków. Polać jogurtem, uperfumowanym skórką otartą z pomarańczy. Można udekorować miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 190
Ewa gotuje - odc. nr 190

Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...

 

Podobne przepisy

Pierogi z suszonymi śliwkami

Na deser lub słodki obiad;-)

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Najlepsze jest z węgierkami;-)

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Wróć do listy przepisów