
Miód przełożyć do garnka i podgrzać. M±kę przesiać do miski. Pod koniec dodać proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, cynamon i m±kę ziemniaczan±.
Białka oddzielić od żółtek. Posolić i ubić na sztywn± pianę. Utrwalić cukrem.
Do żółtek wlać miód i zmiksować. Przelać do piany. Delikatnie wymieszać. Dodać sypkie składniki i jeszcze raz wymieszać. Przelać do foremki (wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±).
Wstawić na 35-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Do szklanki odlać 125 ml mleka. Resztę wlać do garnka. Dodać masło, posłodzić cukrem trzcinowym i postawić na kuchence. Gdy się zagotuje, wsypać orzechy. W zimnym mleku rozpu¶cić budyń i wlać do mleka. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...
¦liwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklank± cukru. Gd ...
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...
Żelatynę rozpu¶cić w 50 ml gor±cej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. ¦mietankę ubić ...