Ciastka zmiksować w robocie. Dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Wyłożyć do foremki i ubić płaskim tłuczkiem. Wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (½ szklanki). Odstawić.
Twaróg przełożyć do robota. Wlać pulpę z mango. Posłodzić. Dodać sok z cytryny, przykryć i zmiksować na gładką masę.
Śmietankę ubić na sztywno (wcześniej warto ją schłodzić). Przełożyć do miski. Dodać twaróg z mango i zmiksować na niskich obrotach. Wlać przestudzoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Przelać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki.
Śmietankę ubić. Dodać cukier puder. Zmiksować i wyłożyć na zimny sernik. Udekorować miąższem z marakui oraz paskami mango (najlepiej wyciąć je obieraczką do warzyw).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...
Nie zawsze muszą być rodzynki...
Z talarkami jabłek...
Mąkę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną, dodać jajka i sól, zar ...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...