/ Przepisy / Sernik z mango i marakują

Opis przygotowania

Ciastka zmiksować w robocie. Dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Wyłożyć do foremki i ubić płaskim tłuczkiem. Wstawić do lodówki.

Żelatynę rozpuścić we wrzątku (½ szklanki). Odstawić.

Twaróg przełożyć do robota. Wlać pulpę z mango. Posłodzić. Dodać sok z cytryny, przykryć i zmiksować na gładką masę.

Śmietankę ubić na sztywno (wcześniej warto ją schłodzić). Przełożyć do miski. Dodać twaróg z mango i zmiksować na niskich obrotach. Wlać przestudzoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Przelać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki.

Śmietankę ubić. Dodać cukier puder. Zmiksować i wyłożyć na zimny sernik. Udekorować miąższem z marakui oraz paskami mango (najlepiej wyciąć je obieraczką do warzyw).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 494
Ewa gotuje - odc. nr 494

Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...

 

Podobne przepisy

Drożdżówka z kruszonką

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku, wmieszać 5 łyżek mąki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...

Sernik z brzoskwiniami

I kruszonką kokosową!

Ciasteczka migdałowe do herbaty

W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...

Koszyczki

Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...

Wróć do listy przepisów