Ciastka zmiksować w robocie. Dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Wyłożyć do foremki i ubić płaskim tłuczkiem. Wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (½ szklanki). Odstawić.
Twaróg przełożyć do robota. Wlać pulpę z mango. Posłodzić. Dodać sok z cytryny, przykryć i zmiksować na gładką masę.
Śmietankę ubić na sztywno (wcześniej warto ją schłodzić). Przełożyć do miski. Dodać twaróg z mango i zmiksować na niskich obrotach. Wlać przestudzoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Przelać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki.
Śmietankę ubić. Dodać cukier puder. Zmiksować i wyłożyć na zimny sernik. Udekorować miąższem z marakui oraz paskami mango (najlepiej wyciąć je obieraczką do warzyw).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Biszkopt z kawą cappuccino!