
Ciepł± wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut.
Następnie dodać m±kę, gar¶ć siemienia lnianego i gar¶ć łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułk± tart±. Na cie¶cie rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...
Brazylijska miska pełna jagód!
Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.
M±kę przesiać na stolnicę, dodaj±c proszek do pieczenia i kakao...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...