Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.
Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki. Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po 1 biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nie ma to jak domowe przetwory i zapasy, takie chociażby jak własnoręcznie...
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...
Szkockie bułeczki!
Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...