Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem sułtański

Opis przygotowania

Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.

Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki. Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po 1 biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 474
Ewa gotuje - odc. nr 474

Nie ma to jak domowe przetwory i zapasy, takie chociażby jak własnoręcznie...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Kurczak tikka masala

Stworzony w... Szkocji klasyk kuchni indyjskiej

Mazurek serowy

Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...

Wróć do listy przepisów