/ Przepisy / Krem sułtański

Opis przygotowania

Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.

Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki. Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po 1 biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 474
Ewa gotuje - odc. nr 474

Nie ma to jak domowe przetwory i zapasy, takie chociażby jak własnoręcznie...

 

Podobne przepisy

Mini serniki kajmakowe

Z sorbetem malinowym;-)

Biała kiełbasa z piekarnika

Z cebulą i jabłkami;-)

Szynka glazurowana w sherry

Z chutneyem ananasowym;-)

Scones

Szkockie bułeczki!

Wróć do listy przepisów