Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z kaszy gryczanej

Opis przygotowania

Kaszę ugotować i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, pomidory, rzodkiewki i łodyżki selera na kawałki, szalotki w półplasterki. Wymieszać z kaszą. Dodać czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.

Zamiast pietruszki można dodać kolendrę, wtedy sałatka nabierze bardziej orientalnego smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 181
Ewa gotuje - odc. nr 181

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...

 

Podobne przepisy

Sałatka kolorowa

Z melonem i winogronami;-)

Orientalna surówka z marchewki

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...

Sałata z dresingiem figowym

Sałaty przełożyć do miski, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Musztard ...

Pikle fasolkowe

Z fasolki szparagowej...

Wróć do listy przepisów