Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i pokrojoną paprykę.
Do sosu pesto (najlepszy będzie z orzechów piniowych) dolać oliwę, łyżkę miodu i sok z cytryny, wymieszać. Dodać do sałatki (najlepiej tuż przed podaniem).
Na koniec posypać prażonymi orzeszkami pinii lub cedru. Kto chce, może doprawić do smaku solą i pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos...
Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)
Z ananasem i papryką!
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...