Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i pokrojoną paprykę.
Do sosu pesto (najlepszy będzie z orzechów piniowych) dolać oliwę, łyżkę miodu i sok z cytryny, wymieszać. Dodać do sałatki (najlepiej tuż przed podaniem).
Na koniec posypać prażonymi orzeszkami pinii lub cedru. Kto chce, może doprawić do smaku solą i pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos...
Monoporcja... koktajlowa;-)
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Naprawdę szybko się ją robi!