Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z jajem

Opis przygotowania

Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z cytryny, soli i cukru. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Dodać śmietanę. Na wierzchu rozłożyć posiekane jajko.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 102
Ewa gotuje - odc. nr 102

Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...

 

Podobne przepisy

Sałatka z dressingiem balsamicznym

Rukolę i cykorię przełożyć do miski. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na k ...

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Sałatka pod wódeczkę

Panom na pewno się spodoba!

Sałatka śledziowa w kieliszkach

Monoporcja... koktajlowa;-)

Wróć do listy przepisów