Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem, dodać kefir, stopniowo mąkę i sodę. Wymieszać na gładką masę. Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem - chochelką. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Racuchy można też przygotować z jabłkami i bananem - owoce wystarczy drobno pokroić, wrzucić do ciasta, wymieszać i usmażyć.
Udekorować cukrem pudrem. Podawać z musem jabłkowym. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do miksera, dodać sok z cytryny i cukier brązowy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...