Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Racuchy a'la Jadzia

Opis przygotowania

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć.

Posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 46
Ewa gotuje - odc. nr 46

Do kolejnego programu Ewa Wachowicz zaprosi Jadzię Nalepę, "Osobowość telewizyjną"...

 

Podobne przepisy

Sos jogurtowy z czosnkiem i miętą

Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...

Kiszka na szybko

Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...

Wieniec orkiszowy

Znakomity domowy chleb;-)

Selerowe chipsy

Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...

Wróć do listy przepisów