/ Przepisy / Piwoszki

Opis przygotowania

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.

Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 112
Ewa gotuje - odc. nr 112

”Pierogi z kaszą gryczaną i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Jabłecznik w szkle...

Ciasto kruche z orzechami laskowymi

Z polewą czekoladową;-)

Deser bezowo-kokosowy

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...

Torcik z jagodami

Borówki w galaretce!

Wróć do listy przepisów