
M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyci±ć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.
Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pierogi z kasz± gryczan± i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywn± pianę ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Jajka roztrzepać, m±kę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...
Absolutnie obłędna!