
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 1/2 godziny. Smażyć na teflonowej patelni - z obu stron, na złoty kolor (do smażenia najlepsze jest sklarowane masło).
Podawać z nadzieniem serowym (biały ser przetrzeć przez sito, posłodzić, dodać śmietankę) i truskawkami, ew. z gotowym kremem czekoladowym lub dżemem. Dekorować bitą śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Dziecka Ewa Wachowicz zrobi naleśniki. Zademonstruje też...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...
Świetny dodatek do mięs...
Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszczą sok, odcisnąć z nad ...