Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy chrzan

Opis przygotowania

Chrzan obrać i utrzeć na drobnej tarce. Korzeń musi być jędrny - jeśli jest lekko zwiędły, trzeba go włożyć na godzinę do zimnej wody.

Do utartego chrzanu dodać sól i cukier, zalać wrzątkiem (chrzanu zrobi się dwa razy więcej) i już jest gotowy do użycia! Kto chce, może jedynie przelać go wrzątkiem na sicie.

Jeśli tarty chrzan chcemy przechowywać dłużej, trzeba przełożyć go do słoika i dodać ocet jabłkowy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 97
Ewa gotuje - odc. nr 97

W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....

 

Podobne przepisy

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Karp po żydowsku

Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...

Salsa paprykowa

Na ostro!

Focaccia z oliwkami

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...

Wróć do listy przepisów