Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Charczo

Opis przygotowania

Cebule posiekać i zeszklić w garnku na maśle. Wołowinę pokroić w kostkę, przełożyć

do miski i przyprawić papryką oraz chili. Wymieszać i przełożyć do garnka z cebulą.

Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili zalać wodą (ok. 1 ½ l). Doprawić kolendrą,

kozieradką i liściem laurowym. Wsypać orzechy włoskie. Posolić. Dodać pokrojone

pomidory z puszki. Przykryć i gotować do miękkości (przez ok. 2 godziny).

Wsypać ryż. Po kilku minutach dorzucić pokrojone w kostkę papryki, przykryć i

gotować jeszcze przez chwilę.

Zakwasić octem winnym. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną natkę pietruszki i od

razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 535
Ewa gotuje - odc. nr 535

W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...

 

Podobne przepisy

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Żurek klarowany

Niezwykle delikatny!

Żurek benedyktyński

Z twarogiem;-)

Wróć do listy przepisów