Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z suszu

Opis przygotowania

Susz namoczyć. Wraz z wodą przełożyć do garnka. W razie potrzeby uzupełnić płyn. Wrzucić cynamon i goździki. Przykryć i gotować do miękkości. Owoce i przyprawy przełożyć do miski. Wywar posłodzić. Dodać sok z cytryny. Można zagęścić zasmażką.

Podawać z makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 351
Ewa gotuje - odc. nr 351

Niebawem Boże Narodzenie. To dosłownie ostatni dzwonek, by pomyśleć o świątecznych...

 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Zupa kalafiorowa

Z kluseczkami grysikowymi;-)

Pomidorowa zupa rybna

Mocno pikantna, z warzywami;-)

Wróć do listy przepisów