/ Przepisy / Zupa krem z warzyw i pieczarek

Opis przygotowania

Blachę piekarnikową wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć na niej obrane i pokrojone na kawałki warzywa oraz kapelusze pieczarek. Skropić oliwą, przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem i wstawić na 20-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Czosnek drobno posiekać, podsmażyć w garnku na łyżce mocno rozgrzanej oliwy. Wlać wywar. Dorzucić upieczone warzywa oraz pieczarki. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić świeżo zmieloną gałką muszkatołową, białym pieprzem oraz mielonym imbirem i solą.

Podawać w kubku – krem udekorować pistacjami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Bulgur z warzywami

Kolorowa;-)

Ćwikła z chrzanem

Buraczki na ostro!

Wróć do listy przepisów