Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Dorzucić zimne masło i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka (białka można zamrozić). Dodać śmietanę. Wymieszać nożem a następnie zarobić.
Przełożyć do pojemnika, przykryć i na 30 minut wstawić do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować. Foremką wyciąć krążki i wykleić nimi wszystkie blaszki (uprzednio wysmarowane masłem).
Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Po upieczeniu wyjąć z foremek.
Śmietankę, mascarpone, cukier puder i pastę z wanilii zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki. Posmarować tężejącą galaretką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w...
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć ze sto ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)