Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki z truskawkami

Opis przygotowania

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Dorzucić zimne masło i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka (białka można zamrozić). Dodać ¶mietanę. Wymieszać nożem a następnie zarobić.

Przełożyć do pojemnika, przykryć i na 30 minut wstawić do lodówki.

Po tym czasie rozwałkować. Foremk± wyci±ć kr±żki i wykleić nimi wszystkie blaszki (uprzednio wysmarowane masłem).

Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Po upieczeniu wyj±ć z foremek.

¦mietankę, mascarpone, cukier puder i pastę z wanilii zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki. Posmarować tężej±c± galaretk±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 516
Ewa gotuje - odc. nr 516

Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w...

 

Podobne przepisy

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyci±ć spody, by prost ...

Pianki jogurtowe

Mocno malinowe!

Tarta z gruszkami

M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Wróć do listy przepisów