Białe kiełbasy ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Posmarować sosem BBQ. Ułożyć plastry cebuli i zawinąć. Tak przygotowane pakunki upiec na ruszcie.
Piwo wlać do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę. Wymieszać. Kiełbaski lekko naciąć i włożyć do marynaty. Przykryć i odstawić na minimum 2 godziny. Po tym czasie upiec na grillu. W trakcie można polewać marynatą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
Mega schabowe z udem indyka...
Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...
Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)