Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w słupki marchewki i pietruszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili dorzucić pokrojonego w plastry pora. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i dusić do miękkości.
Dodać serwatkę. Zabielić zahartowaną śmietaną. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany koperek i od razu zdjąć z ognia, by zielenina nie ściemniała.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym roku tak się poukładało, że program „Ewa gotuje” emitowany...
Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.
Na leśnych, suszonych grzybach;-)
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...
W garnku podgrzać 1 1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...