
Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w słupki marchewki i pietruszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili dorzucić pokrojonego w plastry pora. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i dusić do miękkości.
Dodać serwatkę. Zabielić zahartowaną śmietaną. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany koperek i od razu zdjąć z ognia, by zielenina nie ściemniała.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym roku tak się poukładało, że program „Ewa gotuje” emitowany...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...
Pierwowzór "kuroniówki";-)
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...