ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 495

OPIS ODCINKA

W tym roku tak się poukładało, że program „Ewa gotuje” emitowany będzie w dniu, w którym obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości. Nie może więc być inaczej – na posesji musi pojawić się nasza flaga! Gotowanie w odcinku zacznie się od regionalnej zupy rodem z Podkarpacia. Jej bazą będzie serwatka. Na danie główne Ewa zaproponuje gęsie udka confit – konfitowane, czyli długo gotowane w tłuszczu, w niezbyt wysokiej temperaturze. Po obiedzie obowiązkowo musi być deser. Tym razem zobaczymy jak przyrządzić torcik przełożony masą z powidłami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Serwatczanka

Zupa regionalna z Podkarpacia...

Gęsie udka confit

Z warzywami i owocami;-)

Torcik z powidłami

Zdobiony płatkami migdałów i czekoladą!

Wróć do listy odcinków