
Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Chłodnik na kwasie chlebowym...
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...