Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...
Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.
Lane ciasto na rosole;-)