Różyczki brokułu wrzucić na minutę do wrzątku. Następnie przełożyć do wody z lodem. Po chwili wyłowić łyżką cedzakową. Umieścić w misce i delikatnie wymieszać z pesto.
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Wsypać kaszę. Wymieszać i podsmażyć. Wlać trochę wywaru jarzynowego i ugotować (w razie potrzeby uzupełnić płyn).
Filety z pstrąga oprószyć solą i pieprzem.
Do 4 aluminiowych foremek (takich na pasztet) nałożyć ugotowaną kaszę. Na kaszę dać brokuły z pesto. Na warzywach umieścić rybę – skórą do góry. Posmarować śmietaną. Owinąć folią aluminiową i upiec w piekarniku (30 minut, 180 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...
Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Kuchnia włoska dla wegetarian!