/ Przepisy / Pstrąg zapiekany na kaszy owsianej

Opis przygotowania

Różyczki brokułu wrzucić na minutę do wrzątku. Następnie przełożyć do wody z lodem. Po chwili wyłowić łyżką cedzakową. Umieścić w misce i delikatnie wymieszać z pesto.

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Wsypać kaszę. Wymieszać i podsmażyć. Wlać trochę wywaru jarzynowego i ugotować (w razie potrzeby uzupełnić płyn).

Filety z pstrąga oprószyć solą i pieprzem.

Do 4 aluminiowych foremek (takich na pasztet) nałożyć ugotowaną kaszę. Na kaszę dać brokuły z pesto. Na warzywach umieścić rybę – skórą do góry. Posmarować śmietaną. Owinąć folią aluminiową i upiec w piekarniku (30 minut, 180 st. C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 484
Ewa gotuje - odc. nr 484

Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...

 

Podobne przepisy

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Szaszłyki z ananasem

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Wróć do listy przepisów