Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tiramisu

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać połowę cukru pudru i zmiksować. Białka posolić i ubić na sztywno. Pianę utrwalić resztą cukru, dodając porcjami i cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym.

Zimną śmietanę ubić. Utarte żółtka przełożyć do piany. Dodać śmietanę i zmiksować na niskich obrotach. Na ½ godziny wstawić do lodówki.

Do kawy dodać żubrówkę i spirytus. Na dno foremki nałożyć część schłodzonej masy. Ułożyć biszkopty zamoczone w kawie z alkoholem. Na ciastka dać połowę pozostałej masy. Ułożyć resztę naponczowanych biszkoptów, zmieniając przy tym ich kierunek. Przykryć resztą masy. Wyrównać i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Schłodzone tiramisu obficie posypać kakao.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 468
Ewa gotuje - odc. nr 468

Polacy uwielbiają kuchnię włoską, więc Ewa wpadła na pomysł, by zaprosić...

 

Podobne przepisy

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Ciasto na maślance

Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Ciasto pomarańczowe

Z lukrem na soku z pomarańczy...

Wróć do listy przepisów