
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać połowę cukru pudru i zmiksować. Białka posolić i ubić na sztywno. Pianę utrwalić resztą cukru, dodając porcjami i cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym.
Zimną śmietanę ubić. Utarte żółtka przełożyć do piany. Dodać śmietanę i zmiksować na niskich obrotach. Na ½ godziny wstawić do lodówki.
Do kawy dodać żubrówkę i spirytus. Na dno foremki nałożyć część schłodzonej masy. Ułożyć biszkopty zamoczone w kawie z alkoholem. Na ciastka dać połowę pozostałej masy. Ułożyć resztę naponczowanych biszkoptów, zmieniając przy tym ich kierunek. Przykryć resztą masy. Wyrównać i na kilka godzin wstawić do lodówki.
Schłodzone tiramisu obficie posypać kakao.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Polacy uwielbiają kuchnię włoską, więc Ewa wpadła na pomysł, by zaprosić...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...