/ Przepisy / Domowy przecier z pomdorów

Opis przygotowania

Pomidory pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i rozgotować. Przetrzeć przez sito i przyprawić solą oraz cukrem. Przełożyć do słoików. Zakręcić i zapasteryzować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 459
Ewa gotuje - odc. nr 459

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy...

 

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Spaghetti z sosem buraczanym

Z orzechami i grana padano;-)

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Wróć do listy przepisów