Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy ajvar

Opis przygotowania

Warzywa opiec na grillu. Z papryk zdjąć skórkę, miąższ drobno pokroić i przełożyć do miski. Miąższ z bakłażana wyjąć łyżką. Dodać do papryki. Dorzucić czosnek wyciśnięty z łupin.

Dolać sok z cytryny, miód i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przełożyć do słoiczków. Zalać oliwą i zakręcić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Pasta z czarnych oliwek

Dodatek do pieczywa...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Wróć do listy przepisów