Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z Jasia

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować, dodając domową mieszankę przypraw, roztarty w dłoniach majeranek oraz suszone śliwki.

Gdy „Jaś” zmięknie, wyjąć część fasoli – posłuży jako dodatek do zupy. Zawartość garnka zmiksować. Zagęścić serkiem mascarpone i jeszcze raz zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z odłożonym wcześniej „Jasiem”. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 210
Ewa gotuje - odc. nr 210

W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonałą zupę z… Jasia. Na...

 

Podobne przepisy

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów