Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie z batatów

Opis przygotowania

Bataty ugotować. Wystudzić, obrać ze skórki.

Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć na sicie.

Tabliczkę czekolady roztopić w misce umieszczonej na garnku z wrzątkiem.

Bataty pokroić na kawałki. Przełożyć do miksera. Dodać pokrojone banany oraz daktyle. Przyprawić cynamonem. Dosypać kakao i mąkę ryżową. Dodać masło orzechowe i płynną czekoladę. Zmiksować.

Pokroić i dorzucić drugą czekoladę. Masę wymieszać i przełożyć do kwadratowej foremki (24 x 24 cm, wyłożona papierem, dno i boki wysmarowane olejem i wysypane kakao).

Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piec przez 40-45 minut.

Po upieczeniu wystudzić i schłodzić w lodówce.

Podawać z sałatką owocową z truskawek, malin i borówek oraz syropu klonowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 421
Ewa gotuje - odc. nr 421

Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Galaretka z mleka kwaśnego

Deser na zimno...

Rolada kokosowa

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...

Murzynek z kardamonem

Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...

Dżem z cukinii

Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...

Wróć do listy przepisów