Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wsypać ksylitol lub cukier. Wlać mleko, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Podgrzać, ale nie gotować. Gładk± masę odstawić do wystudzenia.

Jajka wybić do miski. Posolić. Utrzeć i przelać do czekoladowej masy. Zmiksować. Wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem. Dorzucić pokrojon± czekoladę. Ciasto przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±).

Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem na soku z pomarańczy i kandyzowan± skórk± pomarańczow±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanoc± Ewa zacznie przygotowania do ¶wi±t. Zrobi aromatyczn±...

 

Podobne przepisy

Wieniec drożdżowy z serem

Drożdżówka cudnie zapleciona;-)

Ciasto czekoladowe z fasoli

Bez grama m±ki...

Ciasteczka z płatkami owsianymi

Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać m±k± i uformować wałek. ...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Wróć do listy przepisów