Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Muffiny z bananem

Opis przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednolitą masę. Banany pokroić w drobną kostkę, wmieszać do ciasta.

Przełożyć do foremek na muffiny - napełniać do 2/3 wysokości. Piec przez 30 minut w temp. 170 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 94
Ewa gotuje - odc. nr 94

Tym razem zapraszam na kuchnię fusion – mówi Ewa Wachowicz. –...

 

Podobne przepisy

Babeczki migdałowe z jagodami

Masło przełożyć do rondelka, roztopić...

Kremówka kokosowa

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimną ...

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Wróć do listy przepisów