
Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili pozbawić pestek i też pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Z pomidorów usunąć nasiona, miąższ pokroić podobnie jak paprykę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą wymieszaną z octem jabłkowym. Dorzucić posiekaną pietruszkę i odstawić do przegryzienia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przygotuje specjały kuchni regionalnej. Zacznie...
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...
Dodatek do mięs lub sałatek...
Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.