Ryż i fasolę moczyć przez minimum 2 godziny (a jeszcze lepiej przez całą noc). Odcedzić na sicie, przełożyć do garnka, zalać wodą (4 szklanki), posolić i gotować przez około 20 minut (ziarna nie powinny się rozgotować).
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić przyprawy i podgrzewać przez 2-3 minuty. Przełożyć do ugotowanego ryżu z fasolą. Wymieszać. Udekorować posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...
W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Warto zrobić ją w domu!
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...