Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Opis przygotowania

 Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej.

Do miski wsypać mąkę, cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wybić jajka, wlać jogurt naturalny, olej i wszystko zmiksować. Następnie do sypkich składników dodać składniki mokre i dokładnie wymieszać.

Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem, natłuszczonej i wysypanej bułką tartą). Wyrównać. Na cieście ułożyć połówki śliwek.

Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 372
Ewa gotuje - odc. nr 372

W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...

 

Podobne przepisy

Sorbet arbuzowo-malinowy

Idealny na upały;-)

Tort angielski

Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Wróć do listy przepisów