Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.
Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
I serem pleśniowym...
Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...
Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na m ...
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...