Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Podudzia kurczaka na ryżu z warzywami

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do miski. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Skropić olejem ryżowym. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Marchewki obrać i też pokroić. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem klarowanym. Wsypać pokrojone warzywa, cukinie i mini-kukurydze oraz ryż. Wymieszać.

Na wierzchu ułożyć zamarynowane podudzia. Wlać wodę.

Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 369
Ewa gotuje - odc. nr 369

Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...

 

Podobne przepisy

Kapusta z grochem

Wigilijna klasyka;-)

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Fettuccine z pancettą i pecorino

Makaron po rzymsku!

Pierś indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...

Wróć do listy przepisów