Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Liptauer

Opis przygotowania

Kminek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć na sitku.

Twaróg przełożyć do miski, dodać bryndzę i anchois. Przyprawić słodką papryką. Dorzucić wystudzony kminek, dodać śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Podawać jako smarowidło do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 368
Ewa gotuje - odc. nr 368

Po trzech weekendach nad Bałtykiem Ewa wróciła do Krakowa, więc gotować...

 

Podobne przepisy

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Lemoniada imbirowa

Idealna na upały!

Kopytka

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Wróć do listy przepisów