/ Przepisy / Roladki z cukinii

Opis przygotowania

Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotować do miękkości na małym ogniu i zostawić do wystudzenia.

Mięso mielone dokładnie wymieszać z pokrojoną drobno cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki i kaszą. Doprawić solą i pieprzem.
Cukinie pokroić wzdłuż w długie cienkie plastry (można to zrobić maszynką do krojenia wędlin, jeśli tylko taką mamy w domu).

Na skraju każdego plastra położyć nieco farszu, zwinąć w ruloniki. By się trzymały, spiąć wykałaczką. Ułożyć na sicie do gotowania na parze i wstawić nad gorącą kąpiel wodną. Gotować na parze przez 30-40 minut.
Cebulę i grzyby podsmażyć na patelni na maśle i zalać śmietaną. Odparować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tuż przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 172
Ewa gotuje - odc. nr 172

W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.

 

Podobne przepisy

Ryż do kurzej piersi

Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...

Tortilla z warzywami

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...

Pasta z czarnych oliwek

Dodatek do pieczywa...

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Wróć do listy przepisów