
Cytrynę wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Mięso natrzeć solą i pieprzem. Przełożyć do miski i pokryć marynatą. Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Do naczynia żaroodpornego wsypać sól. Ułożyć zamarynowane udka. Polać marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piec przez 1 ½ godziny.
Podawać z ziemniakami w mundurkach (z masłem oraz koperkiem) i surówką z białej kapusty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Trzeci, wrześniowy weekend Ewa również spędzi nad Bałtykiem! Tym razem...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...