Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cebula prażona

Opis przygotowania

Cebule obrać i niezbyt drobno posiekać. Wrzucić do miski, oprószyć m±k± i wymieszać. Przesypać na sitko i strzepn±ć nadmiar m±ki.

W rondelku lub na głębokiej patelni mocno rozgrzać olej i partiami usmażyć cebulę na złoty kolor, od czasu do czasu mieszaj±c. Wyj±ć i ods±czyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przełożyć do miseczki, posolić i wymieszać.

W szczelnie zamykanym pojemniku prażon± cebulę można przechowywać nawet przez kilka tygodni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 220
Ewa gotuje - odc. nr 220

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...

 

Podobne przepisy

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich s±siadów...

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Sałatka z wędzonym pstr±giem

Z warzywami z rusztu!

Pikle z marchewki

W kształcie wst±żek;-)

Wróć do listy przepisów