Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gofry z batatem

Opis przygotowania

Batata obrać, ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i rozgnieść widelcem.

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Wymieszać z purée z batata. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ekstrakt waniliowy i zmiksować. Wlać olej i wodę, posolić i dokładnie wymieszać.

Białka ubić na sztywno. Pianę delikatnie wmieszać do masy z żółtek i batata.

Gofrownicę rozgrzać. Płytki posmarować olejem, nałożyć porcję ciasta i usmażyć gofry.

Podawać z ubitym mleczkiem kokosowym (z cukrem zmiksować tylko gęstą zawartość puszki – bez wody) oraz pokrojonym w kostkę ananasem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 353
Ewa gotuje - odc. nr 353

Od wielu lat wschodnie sztuki walki, takie chociażby jak kung fu, cieszą...

 

Podobne przepisy

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinolą;-)

Ciasteczka piernikowe

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...

Ciasto francuskie z rosterem śliwkowym

W płatkach migdałów!

Wróć do listy przepisów