
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać przesian± m±kę, żółtka i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać na blachę posmarowan± olejem i wyłożon± papierem do pieczenia.
Wstawić na 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wyjęciu z pieca zwin±ć w rulon.
Pokrojon± w drobn± kostkę lub w plastry marchew podlać odrobin± wody i dusić, następnie zmiksować lub przetrzeć. Dodać skórkę i sok z cytrusów oraz cukier. Podgrzewać do zgęstnienia.
Lekko przestudzony dżem marchewkowy nałożyć na biszkopt i ponownie zwin±ć w rulon. Owin±ć papierem lub foli±, by rolada trzymała kształt. Pozostawić do zastygnięcia.
Podawać pokrojone w grube plastry, udekorowane cukrem pudrem lub lukrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa wybierze się na kulinarn± wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...
Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...
Z kakao i orzechami włoskimi...
Masło rozpu¶cić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisn±ć (np. o ...
Dzieciaki uwielbiaj± takie wypieki!