Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rolada z marchewk±

Opis przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać przesian± m±kę, żółtka i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać na blachę posmarowan± olejem i wyłożon± papierem do pieczenia.

Wstawić na 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wyjęciu z pieca zwin±ć w rulon.

Pokrojon± w drobn± kostkę lub w plastry marchew podlać odrobin± wody i dusić, następnie zmiksować lub przetrzeć. Dodać skórkę i sok z cytrusów oraz cukier. Podgrzewać do zgęstnienia.

Lekko przestudzony dżem marchewkowy nałożyć na biszkopt i ponownie zwin±ć w rulon. Owin±ć papierem lub foli±, by rolada trzymała kształt. Pozostawić do zastygnięcia.

Podawać pokrojone w grube plastry, udekorowane cukrem pudrem lub lukrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 339
Ewa gotuje - odc. nr 339

Tym razem Ewa wybierze się na kulinarn± wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...

 

Podobne przepisy

Blamanż migdałowy

Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...

Ciasteczka dwukolorowe

Z kakao i orzechami włoskimi...

Pychotka z płatkami kukurydzianymi

Masło rozpu¶cić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisn±ć (np. o ...

Pierniki ¶wi±teczne

Dzieciaki uwielbiaj± takie wypieki!

Wróć do listy przepisów