Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa cebulowa

Opis przygotowania

Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.

Podawać z grzankami z chleba – pieczywo pokroić w kostkę i wysuszyć. Następnie obsmażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Udekorować ugotowaną i dodatkowo uprażoną kaszą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 340
Ewa gotuje - odc. nr 340

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje potrawy wedle receptur kuchni lubelskiej....

 

Podobne przepisy

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Wróć do listy przepisów