Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.
Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...
Na kremie z mascarpone...