Grzyby rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać prawdziwki, wymieszać. Po chwili zalać piwem oraz wywarem grzybowym (na grzybach suszonych). Zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodową i będąc za granicą zawsze kosztuje...
Przysmak z Lubelszczyzny.
Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...
Trochę inna jarzynowa;-)
Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...