/ Przepisy / Zupa piwna na boczku z grzybami

Opis przygotowania

Grzyby rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać prawdziwki, wymieszać. Po chwili zalać piwem oraz wywarem grzybowym (na grzybach suszonych). Zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 326
Ewa gotuje - odc. nr 326

Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodową i będąc za granicą zawsze kosztuje...

 

Podobne przepisy

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Krem z pieczonych pomidorów

Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Dyniowa z jabłkiem

Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...

Wróć do listy przepisów