Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka świąteczne z czekoladą

Opis przygotowania

Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę mąki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę mąki i pozostałe jaja.

Dorzucić pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomocą 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.

Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 322
Ewa gotuje - odc. nr 322

Większość z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...

 

Podobne przepisy

Keks dwukolorowy

Naszpikowany bakaliami...

Słodkie burgery

Z arbuzem i ananasem...

Sernik dyniowo-imbirowy

ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

Brownie z batatów

Słodzone bananem! Podane z sałatką owocową;-)

Wróć do listy przepisów