Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę mąki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę mąki i pozostałe jaja.
Dorzucić pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomocą 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Większość z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpuści, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...
Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)