Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić 1/2 szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Dekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...
Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...