/ Przepisy / Schabowy z mortadeli

Opis przygotowania

Plastry mortadeli zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podobnie przygotować i usmażyć ser żółty.

Podawać z ziemniakami z wody, jajkiem sadzonym lub poszetowym oraz marchewką z groszkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 312
Ewa gotuje - odc. nr 312

Tym razem Ewa postanowiłam przypomnieć kilka przepisów, które gościły na...

 

Podobne przepisy

Frytki z pietruszki

Zamiast ziemniaków...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Wróć do listy przepisów