/ Przepisy / Roladki z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem, nie docinając jednak do końca, następnie odkroić i rozłożyć. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem – z obu stron.

Groszek, orzeszki ziemne, ser żółty (starty na tarce) i listki bazylii wrzucić do miksera. Przyprawić solą, wlać oliwę i zmiksować tak, by poszczególne składniki były wyczuwalne.

Farsz nałożyć na każdy kawałek mięsa. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczką. Obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Usmażyć na rozgrzanym oleju – z każdej strony, na złoty kolor. Następnie włożyć na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Dodać masło, śmietankę, gałkę muszkatołową i musztardę. Rozgnieść tłuczkiem.

Na talerz nakładać łyżką do lodów. Można okrasić palonym masłem i koperkiem.

Marchewkę zetrzeć na małych oczkach. Jabłka umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z marchewką. Dodać śmietanę, skropić sokiem z cytryny, posolić i wymieszać.

 

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 277
Ewa gotuje - odc. nr 277

Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Polędwiczki w sosie porowym

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...

Makaron z patelni

Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Wróć do listy przepisów