Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sakiewki schabowe

Opis przygotowania

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak. Gdy zmięknie, dodać rodzynki wraz z alkoholem. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić. Przyprawić solą oraz chili. Na każdy kawałek schabu nałożyć łyżkę farszu oraz 2-3 kostki sera. Zrobić sakiewkę, obwiązać dratwą.

W naczyniu żaroodpornym rozgrzać masło klarowane. Obsmażyć sakiewki. Podlać cydrem.

Przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C.

Podawać z sosem spod sakiewek oraz ugotowaną brukselką, okraszoną bułką tartą usmażoną na maśle.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 292
Ewa gotuje - odc. nr 292

Tym razem Ewa pokaże, co – oprócz kotletów czy zrazów – można...

 

Podobne przepisy

Gulasz zapiekany

W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Karkówka bez grama soli

Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...

Risotto z kurczakiem i szparagami

Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)

Wróć do listy przepisów